Goede Doelen

Nierstichting

De Nierstichting zet alles op alles, zodat mensen met een nierziekte in leven blijven en écht kunnen blijven leven.

Voor meer informatie:
www.nierstichting.nl

Naast het landelijke doel de nierstichting gaan we nu ook lopen voor:

In Kampen is in 2002 een Alzheimer Café van start gegaan, in Zwartewaterland in 2005. In 2015 werd de naam gewijzigd in ‘Alzheimer Trefpunt’. De organisatie wordt verzorgd door Stichting Alzheimer Trefpunt Kampen/Zwartewaterland (voorheen Stichting Ontmoetingscentrum Het Baken).

De stichting heeft ten doel: het verstrekken van voorlichting en het verlenen van ondersteuning aan hen die lijden aan dementie en aan hen die als familielid, partner of andere betrokkene geconfronteerd worden met dementie (Alzheimer) en de gevolgen daarvan.

De stichting tracht haar doel te bereiken door het organiseren en instandhouden van informatie- en ontmoetingsavonden over dementie, het zogenaamde ‘Alzheimer Trefpunt’.

Wij Jaap Boersma en Gea Overweg zijn initiatiefnemers  van eetcafé eeTze in IJsselmuiden. eeTze is ontstaan vanuit onze persoonlijke overtuiging en idealen. Als Christen voelen wij de behoefte om bij te dragen aan het gemeenschapsgevoel in de buurt (Kampen en IJsselmuiden). Bij eeTze kunnen mensen elke donderdagavond komen eten en contact maken met anderen. Iedereen is welkom bij eeTze, oud en jong, gezinnen, kinderen, alleen gaanden. Hoe meer zielen hoe meer vreugde.  Het is niet voor een bepaalde doelgroep: iedereen is de doelgroep. We stellen ons huis hiervoor beschikbaar.

De Stichting Vrienden van IJsselheem en De Stichting Vriendenkring Zwolle steunen Woonzorgconcern IJsselheem bij het aanbieden van zorg en dienstverlening aan haar cliënten. In de praktijk zijn er regelmatig zaken die nauwelijks of niet betaald kunnen worden uit de reguliere financiering. Zaken die erg belangrijk zijn voor het welzijn van de cliënten. De Stichting Vrienden van IJsselheem en De Stichting Vriendenkring Zwolle financieren met hulp van de donateurs ontspanningactiviteiten en voorzieningen voor de bewoners van alle locaties van IJsselheem. Dankzij de Vrienden worden veel wensen verwezenlijkt.